• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  12.12.2018

Dodijeljena grant sredstva za provođenje projekta „Izgradnja primarne servisne saobraćajnice- Poslovna zona Liješnica- Maglaj“

 

Potpisani su ugovori o dodjeli grant poticajnih sredstava po projektu „Izgradnja poduzetničkih zona u Federaciji Bosne i Hercegovine“ za 2018. godinu između Federalnog ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta i sedam jedinica lokalne samouprave u Federaciji BiH u ukupnoj vrijednosti od 1.515.364,22 KM.

Sredstva su dobile sljedeće lokalne samouprave: Visoko, Vitez, Maglaj, Gračanica, Posušje, Zenica i Livno. Iznos grant sredstava koje su lokalne zajednice dobile kreće se od 150.000 KM do 250.000,00 KM dok je sufinansiranje od strane JLS koja aplicira za bespovratna sredstva bilo minimalno 30% od ukupne vrijednosti projekta.

Cilj projekta je poticanje izgradnje nove i unapređenje postojeće infrastrukture u okviru poduzetničkih zona u Federaciji BiH, kao preduvjeta za ekonomski rast i zapošljavanje na lokalnoj razini u Federaciji BiH. Ulaganja u infrastrukturu imaju za cilj poboljšanje pristupa, kapaciteta, kvaliteta i atraktivnosti postojećih poduzetničkih zona na lokalnoj/regionalnoj razini.

Općina Maglaj je navedena sredstva dobila na osnovnu aplikacije za provođenje projekta „Izgradnja primarne servisne saobraćajnice- Poslovna zona Liješnica- Maglaj“.