• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  12.11.2014

Obavijest za poljoprivredne proizvođače

U suradnji sa Općinom Maglaj, UNDP Projekt Inkluzivnog i održivog ekonomskog razvoja (ISED) će pomoći zainteresirane korisnike/ce u podizanju nasada krastavca kornišona na površini do 1,000m2 za koju je osiguran otkup i tržište. Kroz projekt korisnici/ce će od strane UNDP-a dobiti bespovratnu pomoć za prvu godinu proizvodnje, a što uključuje sadni materijal za kornišon, sredstva za prihranu bilja, sredstva za zaštitu bilja i sistem za navodnjavanje, te će biti pokriveni troškovi analize zemlje i vode. Tokom čitavog procesa i trajanja projekta biće osigurana stručna i tehnička pomoć i edukacija korisnika/ca u skladu sa dobrim poljoprivrednim praksama.
Od korisnika/ca se očekuje da osiguraju traženu površinu zemljišta, stabilan izvor vode, pripremu zemljišta za sadnju, mrežu i stubove, te da se pridržavaju stručnih uputa i ugovornih odredbi.
Maksimalna ukupna površina zasada kornišona koja je obuhvaćena ovim projektom iznosi oko 3 hektara. Maksimalni broj korisnika koji će biti odabrani putem javnog poziva je 30.

Sve detaljnije informacije možete pronaći na www.maglaj.ba ili u Općini Maglaj, ured broj 23. gdje možete preuzeti i prijavne obrasce ili na telefon: 032/609-584.

Prilozi:

Javni poziv >> Download

Prijava na Javni poziv >> Download

Izjava po Javnom pozivu >> Download