• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  30.08.2014

EU -Program za oporavak od poplava - Javni poziv za MSP

EU Program za oporavak od poplava (EU PoP) će kroz programsku komponentu Ekonomski oporavak dodijeliti bespovratnu pomoć malim i srednjim preduzećima (MSP) koja su pretrpila materijalnu štetu od poplava (maj 2014) sa ciljem oporavka ekonomske aktivnosti u odabranim jedinicama lokalne samouprave.

Pomoć će uključivati sredstva u direktnoj vezi sa individualnim potrebama (npr. ponovnu nabavku opreme i materijala), rekonstrukciju poljoprivredne infrastrukture (npr. mljekara), pružanje tehničke pomoći u cilju poboljšanja produktivnosti, kao i pružanje ekonomske pomoći mali i srednjim preduzećima u stvaranju prihoda zasnovanog na pristupu lanca vrijednosti. Sve navedene aktivnosti su usmjerene na zadržavanje radnih mjesta, kao i proširenje mogućnosti za zapošljavanje.

Prijaviti se mogu preduzeća koja se bave proizvodnjom i proizvodno-uslužnom djelatnošću koja su registrovana na području općina Maglaj, Odžak, Domaljevac-Šamac, Orašje, Tuzla, Sanski Most, Živinice, Zenica, Srebrenik, Lukavac, Žepče, Bijeljina, Šamac, Doboj, Prijedor, Banja Luka, Modriča, Laktaši, Srbac, Šekovici, Vukosavlje, Donji Žabar, Čelinac, Brčko.

Pojedinačni iznos sredstava za koje se može podnijeti zahtjev iznosi od 10.000 KM do 150.000 KM po pravnom licu. Zahtjevi koji po svojoj specifičnosti u pogledu visine pomoći prelaze navedene iznose mogu biti podvrgnuti posebnoj evaluaciji.

Odabrana MSP će dobiti pomoć koja će se dodjeljivati u skladu sa njihovim identificiranim potrebama i u okviru raspoloživih programskih sredstava.

Nepotpune prijave podnosioca zahtjeva se neće uzimati u obzir.

Rok za dostavljanje prijave uključujući i svu potrebnu prateću dokumentaciju koja je navedena u nastavku, najkasnije do 22.09.2014. god. do 17:00 sati

Sve prijave slati na registry.ba@undp.org ili direktno u jedan od UNDP ureda:

a. Sarajevo: Zmaja od Bosne bb (UN House)
b. Doboj: Cara Dušana bb
c. Tuzla: Mije Keroševića 20 (zgrada RTV Tuzla)
d. Brčko: Bulevar Mira 1 (zgrada vlade Brčko Distrikta)


Za sve detalje preuzmite SMJERNICE ZA PODNOŠENJE PRIJAVE I PRIJAVNI OBRAZAC

SMJERNICE I PRIJAVNI OBRAZAC