• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  20.08.2014

Općinski načelnik u posjeti UniCredit Bank u Sarajevu

U utorak, 19. 8. 2014.godine, Općinski načelnik imao prijem u UniCredit Bank u Sarajevu. Na sastanku su prisustvovali gospodin Ivan Vlaho, direktor UniCredit Bank u BiH i njegova saradnica, g-đa Amina Mahmutović, izvršna direktorica za Upravljenje rizicima.

Gospodin Mustabašić je upoznao predstavnike Banke sa aktualnim stanjem u Maglaju nakon nedavnih poplava te ih zamolio za pomoć. Direktor Vlaho je izrazio zahvalnost zbog posjete i ukazanog povjerenja jer je Maglaj jedina općina u BiH koja im se i na ovakav način obratila i tražila sastanak s njima. Gospodin Vlaho i g-đa Mahmutović su detaljno upoznali načelnika Mustabašića sa planiranim aktivnostima UniCredit Banke u narednom periodu a koji se odnosi na donacije nastradalom stanovništvu BiH od nedavnih poplava i klizišta ali i njihove poslovne politike u BiH.

Domaćini su obećali i konkretnu pomoć Maglaju, ali i drugim nastradalim gradovima u BiH. Odluku o raspodjeli donacije će u narednih 20-tak dana donijeti Upravni odbor UniCredit Banke, a nakon toga i Maglaj može očekivati određena financijska sredstva, naravno, u skladu s njihovim mogućnostima.

U razgovoru je bilo riječi i o mogućnostima povoljnijeg kreditiranja nastradalih privrednih subjekata u našoj općini te o otvaranju nove poslovnice UniCredit Banke u Novom Šeheru kao i o drugim vidovima bolje međusobne saradnje Maglaja i ove respektabilne banke u BiH. Uz Sparkasse banku, ovo će biti još jedna banka koja želi pomoći nastradalim ljudima Maglaja.