• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  22.11.2011

U Maglaju boravila visoka delegacija predvođena ministrom Adilom Osmanovićem

Danas je u općini Maglaj boravio federalni ministar za raseljene osobe i izbjeglice Adil Osmanović sa svojim saradnicima, te direktori preduzeća BH Pošte, Željeznice FBiH, federalnog Zavoda za zapošljavanje te predstavnici Srpskog građanskog vijeća iz Maglaja i Zenice.Tokom razgovora sa načelnikom općine Maglaj Mehmedom Mustabašićem i njegovim saradnicima dominirala je tema zapošljavanja povratnika srpske nacionalnosti. "Općina Maglaj čini koliko može, ali nam je i dalje neophodna pomoć viših nivoa vlasti", rekao je načelnik Mustabašić.
Ministar Osmanović u povratničkom naselju Bočinja boravio je sredinom augusta mjeseca. Na licu mjesta se upoznao sa problamima povratničke populacije i obećao pomoć u asfaltiranju dijela puta prema Gornjoj Bočinji i poljoprivrednoj mehanizaciji.
Tako je danas svečano puštena u promet asfaltirana dionica puta, a za šest povratnika su obezbjeđeni freza ili motokultivator.
U ime povratnika zahvalnost je uputio Boro Jevtić, a na svečanosti su se obratili i ministar za socijalnu politiku i izbjeglice ZDK Mirko Trifunović, predstavnik Kantonalnog odbora Srpskog građanskog vijeća Miro Janjušić. Pored mještana, svečanosti je prisustvovao i paroh maglajski Vladimir Kukić.
U programu su učestvovali članovi Gradskog folklornog ansambla Maglaja, sa igrama iz okoline Teslića, te učenici područne škole u Bočinji.
Ovi učenici su sa načelnikom Mustabašićem ministru Osmanoviću uručili simboličan poklon, u znak sjećanja i zahvalnosti.
Foto priču objavljujemo sutra.