• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  04.08.2014

Gender Centar ponovo pomaže Maglaju

U petak 01.08.2014.godine pomoćnik općinskog načelnika Jasmin Devedžić i drugi saradnici , primili su Lejlu Hodović, predstavnicu Gender centra FBiH. Tom prilikom, općinskoj organizaciji Crvenog križa Maglaj uručena je vrijedna donacija prehrambeno-higijenskih proizvoda čija je ukupna vrijednost 10.000 KM (300 paketa za domaćinstvo i 109 higijenskih paketa za žene).

Na sastanku se razgovaralo o aktualnoj situaciji u Maglaju nakon nedavnih poplava i klizišta te o modalitetima buduće saradnje Maglaja i Gender centra FBiH. G-đa Hodović je izrazila svoje zadovoljstvo po pitanju aktivnosti koje su proveli građani Maglaja na raščišćavanju gradskih ulica te iskazala spremnost da i Maglaj, svojim prijedlozima, aktivno učestvuje u izradi prioritetnih aktivnosti u radu Gender centra FBiH za 2015. godinu.

Planom rada za narednu godinu, Gender centar želi što učinkovitije pomoći nastradalom stanovništvu Maglaja ali i cijele BiH. Cilj im je, da ubrzaju ekonomski oporavak žena u našoj općini što i jeste jedna od temeljnih zadataka Gender centra FBiH.

Važno je spomenuti i to, da je ovo druga donacija Maglaju od strane Gender centra FBiH, a sudeći po konstruktivnim razgovorima, ova suradnja će se i dalje nastaviti na obostrano zadovoljstvo.