• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  17.07.2014

Posjeta ambasadama

U okviru stalnih aktivnosti i nastojanja općinske administracije da osigura maksimum podrške za aktivnosti u procesu obnove i sanacije šteta nakon katastrofalnih polava iz maja 2014. godine, Općinski načelnik Mehmed Mustabašić sa saradnicima, 16.jula 2014. godine posjetio je ambasade prijateljskih zemalja Hrvatske, Palestine i Češke republike.

Općinski načelnik je Nj.E. Ambasador Republike Hrvatske, Ivana Del Vechia, koji je u više navrata već boravio u Maglaju, upoznao sa aktuelnom situacijom, planovima Općine Maglaj, i zahvalio na značajnoj pomoći Republike Hrvatske tokom posljednjih elementarnih nepogoda, te razmjenio niz konstruktivnih prijedloga i sugeastija korisnih za budući proces obnove.

Općinski načelnik se takođe sastao sa NJ.E. Ambasadorom Palestine, Khaledom Alattrashom sa kojima je u emotivnom rrazgovoru izrazio solidarnost sa stradanjem Palestinskog naroda te zahvalio na posjeti Nj.E. Maglaju.
G-din Alattrash je sugerisao na određene modalitete u obezbjeđenju pomoći te obećao lični angažman u koordinaciji i podršci, u koru islamskih i arapskih zemalja u Bosni i Hercegovini.

Općinski Načelnik se tokom dana sastao i sa Nj.E.Ambasadorom Republike Češke, Tomašom Szunyogem, i zahvalio na dosadašnjem angažmanu Nj.E. i višegodišnjoj uspješnoj saradnji te informisao Ambasadora Szunyoga o trenutnoj situaciji u općini Maglaj.
Nj.E. Ambasador Szunyog je takođe sugerisao na određene mogućnosti i preporučio Općinskom načelniku Mustabašiću konkretne mjere i aktivnosti.