• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  10.07.2014

Održana Druga vanredna sjednica Općinskog vijeća Maglaj

U ponedjeljak 7.7.2014. godine je održana Druga vanredna sjednica Općinskog vijeća Maglaj. Pod prvom tačkom vijeće je razmatralo Izvještaj o provedenim zaključcima sa Prve vanredne sjednice koja je održana 3.6.2014. godine.
Nakon uvodnog obraćanja i diskusije koja je uslijedila Općinsko vijeće je donijelo slijedeće Zaključke:

1.1. Prihvata se Izvještaj o provedenim zaključcima donesenim na Prvoj vanrednoj sjednici OV Maglaj uz slijedeće zaključke:

1.2. Da se zbog nestručne procjene iz Baze podataka poplavljenih stambenih jedinica izbaci kolona sa procentom oštećenja

1.3. Da se u što kraćem roku dovrši Izvještaj o nastalim štetama prouzrokovanim poplavom i klizištima te isti objavi na web-stranici Općine Maglaj, Oglasnoj tabli Općine Maglaj i još 2 mjesta na području grada, kao i oglasnim tablama Mjesnih zajednica na koje se odnosi. Izvještaj treba sadržavati slijedeće podatke: Ime, prezime, adresa, korisna površina objekta, broj oštećenih etaža, visina do koje je došla voda na svakoj etaži.

1.4. Da se formira jedinstvena baza podataka o dobijenim donacijama i podjeli svih vrsta humanitarne pomoći, koja će u prvoj koloni imati podatke korisnika, a u ostalim kolonama naziv davaoca kao i opis donacije

1.5. OV Maglaj zadužuje predsjedavajućeg OV i Općinskog Načelnika da obave razgovor sa direktorom i glavnim urednikom RTV Maglaj o poštivanju odredbi potpisanih Ugovora sa RTV Maglaj, a vezano za realizaciju zaključka br. 8 sa vanredne sjednice OV od 03.6.2014.


Nakon toga Općinsko vijeće je pod jedinstvenom tačkom razmatralo Plan aktivnosti na sanaciji štete od poplava te zahtjeve grupe privrednika iz grada Maglaja, građana mjesne zajednice Bradići i zapisnik građevinskog inspektora u vezi statusa naselja na Omerdinom Polju.
Poslije duže diskusije i rasprave doneseni su sljedeći Zaključci:


2.1. Općinsko vijeće Maglaj, sugeriše Općinskom načelniku da formira Komisiju za popis potreba građana koji su poplavljeni, kao i distribuciju po ulicama a počev od Bosanske ulice.


Općinsko vijeće je zaključilo da se u četvrtak u 17 sati održi sjednica Kolegija općinskog vijeća. Kolegij će sumirati dosadašnji tok rasprave i utvrditi termin održavanja nastavka vanredne sjednice. Okvirni dogovor je da se nastavak sjednice održi u petak ili subotu a što će utvrditi Kolegij.