• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  12.06.2014

Iz općine Gradačac simbolično uručen ček od 35.000 KM

Danas je Općinu Maglaj posjetio načelnik općine Gradačac Edis Dervišagić sa saradnicima. Od načelnika Gradačca saznajemo da je organizovana prijateljska utakmica koju su već najavili naši "Zmajevi" prilikom posjete Maglaju.

Utakmica je planirana prije poplava koje su zadesile našu državu i grad, te su iz Općine Gradačac odlučili da ne obustavljaju već planiranu utakmicu, nego da sredstva od prodaje ulaznica doniraju u tri nastradale općine Maglaj, Bosanski Šamac i Orašje. Odaziv na utakmici, prema riječima Dervišagića, bio je iznad svih očekivanja, te su ovom prilikom skupili 80.000 KM od prodatih ulaznica, koje su podijelili na ove tri općine i to Maglaju 35.000 KM, B.Šamcu 25.000 KM i Orašju 20.000 KM.

"Ovo je simboličan način podrške građana Gradačca Maglaju. Svjesni smo da taj iznos ne može pokriti štete koje je iza sebe ostavila poplava, ali se nadamo da će pokazati da Gradačac i ostele susjedne općine misle na Maglaj.", izjavio je Dervišagić.

Ovom prilikom načelnik Mehmed Mustabašić zahvalio se na vrijednoj donaciji i podršci svima koji su na bilo koji način učestvovali u ovoj humanitarnoj utakmici.