• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  08.11.2011

Susret Luigi - Mustabašić u znaku traženja pomoći za oboljelog Mirzu Mehinovića

Naš sugrađanin Mirza Mehinović već tri godine je na dijalizi i vodi životnu bitku u svojoj 26. godini. Za transplantaciju bubrega i gušterače potrebno je oko 220.000 KM, a operacija se ne može izvesti u bolnicama u našoj zemlji. Podsjećamo, da su se u akciju prikupljanja novčanih sredstava uključile brojne vladine i nevladine organizacije, kako iz Maglaja tako i širom Bosne i Hercegovine, organizovanjem humanitarnih sportskih i kulturnih sadržaja.
U akciju pomoći oboljelom Mehinoviću na samom početku uključila se općina Maglaj i općinski načelnik kao glavni pokrovitelj svih sadržaja koji su tim povodom organizovani i konkretnim finansijskim sredstvima porodici Mehinović.
Na tome se nije stalo.
Općinski načelnik Mehmed Mustabašić sastao se sa predsjednikom italijanske organizacije "FOIC" - "Fiorenzuola Oltre I Confini Onlus", Luigi Danesijem i njegovim saradnicima i razgovarao o daljnim načinima pomoći oboljelom Mehinoviću te eventualnom nastavku njegovog liječenja u italijanskim klinikama.



Danesiju, koji je inicijator brojnih akcija pomoći Maglaju i Maglajlijama, Mustabašić je uručio ljekarske nalaze mladog Mehinovića zamolivši ga da se i njegova organizacija, shodno mogućnostima, uključi u akciju pomoći.