• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  03.11.2011

POTPIS UGOVORA O DODJELI POMOĆI U GRAĐEVINSKOM MATERIJALU ZA OBNOVU STAMBENIH JEDINICA PUTEM FEDERALNOG MINISTARSTVA RASELJENIH OSOBA I IZBJEGLICA

Danas je izvršeno i potpisivanje Ugovora o dodjeli pomoći u građevinskom materijala za obnovu 6 stambenih jedinica povratnika na području općine Maglaj.
Za 5 povratničkih porodica lica srpske nacionalnosti iz Bočinje, shodno prijedlogu Općine, odnosno Općinskog načelnika a vezano za posjetu ministra Federalnog ministarstva g-dina Adila Osmanovića Općini Maglaj i naselju Gornja Bočinja.


Za ove porodice nadležna općinska Služba je snimila potrebe, sprovela kompletnu proceduru u skladu sa «Uputstvom o načinu i procedurama odabira korisnika pomoći u rekonstrukciji i povratku ». Kompletna dokumentacija dostavljena je Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica na implementaciju.
Građevinski materijal će biti isporučen slijedećim korisnicima : Sretko Blagojević ( Bočinja), Aleksa Mitrović ( Bočinja), Boro Mitrović ( Bočinja), Uroš Stojanović ( Krsno Polje) i Milko Mijanović ( Bakotić).

Pored navedenih, ugovor o isporuci građevinskog materijala za izgradnju stambenog objekta, potpisao je i Jusuf Mujanović iz naselja Kopice, shodno Javnom pozivu Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica iz 2009. godine.