• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  22.10.2011

Otvorena ambulanta porodične medicine u MZ Liješnica

Nakon Kosove i Novog Šehera, u Liješnici je otvorena treća ambulanta porodične medicine na području općine Maglaj. Kako se predvidja ovu ambulantu koristiće oko 3.500 stanovnika ovog naselja, ali i Tujnice, Bradića, Fojnice. Mještani su par godina čekali na realizaciju ovog projekta Federalnog ministarstva zdravlja, pa je samim tim razumljiva i njihova radost.
„Razvoj mreže porodične medicine na našem području se nastavlja. Pred nama su građevinski radovi na uređenju i opremanju ambulanti u Donjem Ulišnjaku i Moševcu. Ovdje u Liješnici, usluga će biti pružena stanovnicima mjesnih zajednica Liješnica Gornja i Donja, Tujnica, Fojnica. Ljekar i osoblje biće na raspolaganju svakim radnim danom za oko 3.500 mještana, koliko ih živi u pomenutim naseljima“, istakao je dr Tarik Islamović, direktor Doma zdravlja Maglaj.Općinski načelnik Mehmed Mustabašić čestitao je mještanima Liješnice, kao i premijer ZDK Fikret Plevljak, koji su zajedno sa dr. Islamovićem svečano presjekli vrpcu čime je ambulanta i otvorena.
U programu otvaranja učestvovali su članovi Gradskog folklornog ansambla Maglaj i učenici Osnovne škole "Maglaj", područna škola Liješnica.