• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  13.06.2024

Organizovan prijem za članove pionirske i kadetske selekcije Rukometnog kluba Maglaj, prvake i viceprvake BiH

 

Mirsad Mahmutagić, Općinski načelnik Maglaj, danas je organizovao prijem za članove pionirske i kadetske selekcije Rukometnog kluba Maglaj, prvake i viceprvake BiH.

Selekcija 2011. godište i mlađi osvojili su titulu prvaka na završnici Državnog prvenstva BiH u Ljubuškom, a selekcija 2007. godište i mlađi osvojili su drugo mjesto na završnici koja je održana u našem gradu.

Općinski načelnik Maglaj rekao je da dvije osvojene medalje na završnici Državnog prvenstva, još jedna su potvrda kontinuiranog rada i vrhunskih rezultata maglajskog rukometa.

„Ovo su dva sjajna rezultata i ponosan sam na momke iz Škole rukometa. Jedinstveni su i vjerujem da će nastaviti u istom kapacitetu raditi.  Trebaju biti ponosni i na činjenicu da ih je bodrila publika u istom kapacitetu kao seniorski tim, dakle prepoznat je njihov rad i imaju našu podršku“, rekao je Općinski načelnik.

Samir Smajlagić, koordinator Škole rukometa RK „Maglaj“ i trener selekcije 2007. godište i mlađi, uputio je zahvalnost Općinskom načelniku za svu podršku koju pruža Rukometnom klubu Maglaj.

„Velika pomoć Općinskog načelnika i Općine Maglaj je zaista značajna i to je nešto na šta smo navikli, traje godinama. Uvijek je uz nas i velika nam je podrška. Drago mi je kad to vratimo i dobrim rezultatima“, istaknuo je Smajlagić.

Arijan Vukadin, kapiten selekcije 2007. godište i mlađi, osvajača značajne titule viceprvaka, rekao je da se nada prvom mjestu u budućnosti.

„Bila je sjajna organizacija turnira od početka do kraja. Drugo mjesto, viceprvaci države je značajno, ali ostaje žal u finalu, posebno što je poraz nakon penala. Nadamo se da ćemo biti bolji u budućnosti i da ćemo naredni put biti prvaci“, rekao je Vukadin.