• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  27.11.2013

Obavijest za poljoprivredne proizvođače

Obavještavaju se poljoprivredni proizvođači da je Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Ze-Do Kantona objavilo Uputstvo o poticanju poljoprivredne proizvodnje za 2013. godinu.
Uputstvom za ostvarivanje novčanih potpora u poljoprivrednoj proizvodnji propisuju se opće i posebne odredbe koje moraju ispuniti fizičke i pravne osobe/lica za ostvarenje prava na novčane potpore u poljoprivrednoj proizvodnji, uređuje postupak za njeno ostvarenje, propisuje potrebna dokumentacija i obrasci, način njihove isplate, obveze koje korisnik mora ispuniti prije ili nakon ostvarenja poticaja.
Poticaj se ostvaruje za animalnu i biljnu poljoprivrednu proizvodnju, podrška prerađivačima, podrška otkupljivačima, kapitalna ulaganja u poljoprivredi, te podrška projektima, a rok za podnošenje zahtjeva je do 05.12.2013. godine.

Sve detaljnije informacije možete dobiti u Službi za privredu, financije/finansije i razvoj poduzetništva, Općine Maglaj, kancelarija br.23 ili na službenoj web stranici Zeničko-Dobojskog kantona www.zdk.ba (Uputstvo o poticanju poljoprivredne proizvodnje za 2013. godinu)