• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  30.04.2024

Načelnik upriličio prijem za Amara Delića

 

Mirsad Mahmutagić, Općinski načelnik Maglaj, danas je upriličio prijem za Amara Delića, učenika devetog razreda Prve osnovne škole Maglaj, koji posljednjih dana niže uspjeh na općinskim i kantonalnim takmičenjima.

Na kantonalnom takmičenju iz informatike osvojio je prvo mjesto sa maksimalnim brojem osvojenih bodova, na kantonalnom takmičenju iz matematike zauzeo je peto mjesto, dok je na općinskom takmičenju iz engleskog jezika osvojio prvo mjesto.

Općinski načelnik Maglaj uputio mu je iskrene čestitke za postignute rezultate i istaknuo kako je ponosan na njegov uspjeh.

„Zadovoljstvo mi je ugostiti dobrog i skromnog dječaka Amara, koji je ostvario sjajne rezultate i pred kojim stoji uspješna budućnost“, rekao je Općinski načelnik.

Mirnesa Kolonić, direktorica Prve osnovne škole Maglaj naglasila je kako se ponosi postignutim rezultatima.

„Amarovim uspjehom ponosi se škola, njegovi nastavnici, porodica, a evo sada i Općina, jer ovakvi rezultati nisu zabilježeni na drugim općinama da jedan učenik ostvari ovakve rezultate. Drago mi je da Općina i Načelnik podržavaju takmičenja na općinskom nivou“, istaknula je direktorica Kolonić.