• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  06.09.2023

Održana press konferencija u Maglaju

 

Danas je održana press konferencija povodom 51. Festivala „Studentsko ljeto“ koji je planiran 8. i 9. septembra u Sportskoj dvorani Maglaj sa početkom u 19:30 sati.

Na festivalskoj pozornici predstavit će se više od trideset mladih interpretatora iz Austrije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, te Bosne i Hercegovine.

O Festivalu su govorili Mirsad Mahmutagić, Općinski načelnik Maglaj i članovi Organizacinog odbora: Eldina Mehinagić, Josip Antunović, Benjamin Hasanić i Arnela Tumbić.

Mirsad Mahmutagić, Općinski načelnik Maglaj, dao je veliku podršku i povjerenje Organizacionom odboru.

„Svih ovih godina, kako se bliži termin održavanja 'Studentskog ljeta', raste i uzbuđenje. To je nešto što traje više od 50 godina, sigurno je da je u organizaciju uloženo puno, prije svega ljubavi, ali i energije.  Uz vrhunske izvođače i sjajan orkestar vjerujem da nas očekuje fantastična atmosfera i ovo je prilka da pozovemo sve naše Maglajlije da u petak i subotu dođu u sportsku dvoranu. Hvala svim predhodnim generacijama koje su dale svoj doprinos u organizaciji Festivala, a posebno hvala Organizacionom odboru koji je i ove godine vrijedno radio, jer puno je posla i aktivnosti koje se rade 'u pozadini'. Plod njihovog višemjesečnog rada vidjeće naši sugrađani ali i gosti Maglaja ove dvije večeri“, rekao je Općinski načelnik Maglaj.

Muzički gosti Festivala su Esad Plavi i Denial Ahmetović, a voditelji će biti Maja Čengić Miralem i Lejla Durmo.