• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  04.11.2013

Uspješno realiziran program u saradnji sa međunarodnom humanitarnom organizacijom Hilfswerk Austria International

Općina Maglaj u suradnji sa međunarodnom humanitarnom organizacijom Hilfswerk Austria International je uspješno realizirala Program "Podrška povratnicima/interno raseljenim osobama u BiH; socijalno ekonomska podrška održivosti, hitne intervencije, izgradnja lokalnih kapaciteta" čiji je donator UNHCR, a ukupna vrijednost projekta je 25.650,00 KM.

Realizacija programa se ogledala u vidu pomoći povratnicima ili interno raseljenim osobama koji su u teškoj socio-ekonomskoj situaciji. U sklopu navedenog programa 25.10.2013. godine donirani su grantovi kao što su: set ovaca (6 ovaca + 1 ovan) korisnik Mato Karimović iz Brezovih Dana, profesionalna motorna pila korisnik Senaid Sirovica iz Novog Šehera, motokultivator s prikolicom korisnik Salih Lepić iz Liješnice.



U sklopu projekta 29.10.2013. godine su donirana i dva laktofriza za mlijeko.
Laktofrizi su smješteni po jedan u Domislicu kod Hasage Kusura, a za potrebe prikupljanja mlijeka od individualnih proizvođača iz MZ Domislica (Amir Kusur, Sifet Kadušić, Meho Kadušić, Senid Mujdža, Selim Mujdža, Remzija Kadušić, Aiša Kusur, Ibrahim Kusur, Safet Kusur) i Novi Šeher kod Samira Bašića, a za potrebe prikupljanja mlijeka od individualnih proizvođača iz MZ Novi Šeher (Mustafa Đuhera, Ajka Đuhera, Elvir Pepelar, Džehva Numanović, Hasan Smajlović, Mujo Pajvan).



Laktofrizi za mlijeko će biti od koristi ne samo osobama kojima su dodijeljeni nego i drugim proizvođačima mlijeka koji će nositi mlijeko u iste, što je Ugovorom o prihvaćanju donacija i predviđeno.