• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  20.06.2023

Svečano otvoreno 51. Studentsko ljeto u Maglaju

 

 

U petak, 16. juna 2023. godine otvoreno je 51. Studentsko ljeto u Maglaju. Maskenbal, defile ulicama grada, dječiji festival „Malo ljeto“ i vatromet sa Tvrđave bili su dio sadržaja otvaranja internacionalne manifestacije.

Okupljanje svih učesnika svečanog defilea bilo je u novom gradskom parku, a dječaci i djevojčice u najljepšim i najmaštovitijim kostimima ponovno su izazvali divljenje građana.

Festivalsku zastavu koju su nosili učenici generacije osnovnih i srednjih škola: Lejla Kadušić, Dženana Čarama, Adna Hasanbašić i Faris Sejmenović, na jarbol kod Općine Maglaj podigli su Mirsad Mahmutagić, Općinski načelnik Maglaj i Selver Mahmić, uspješni maglajski sportista (MMA borac). Na maglajskoj Tvrđavi zastavu je podigao Kenan Hrnjić, najuspješniji sportista, kajakaš.

U Starom gradu održan je dječiji festival „Malo ljeto“, a prisutnima se predstavilo šesnaest solista uz pratnju hora, kojeg su činili učenici Osnovne škole „Maglaj“ i „Prve osnovne škole“ Maglaj. Sve njih pripremale su nastavnice muzike Esena Ruvić i Ermelina Herceg, a Alen Ruvić pripremio je dječije pjesme i pobrinuo se za njihov prepoznatljiv zvuk.

Na pozornici su se predstavili: Lamija Mačković, Amar Mahmutagić, Neva Zeynep Yakar, Dunja Smajlaguć, Nađa Blitović, Nadira Omerović, Nerma Halilović, Nadija Mehinagić, Merjem Bilić, Lenna Herceg, Ajša Kalabić, Šejla Hodžić, Iman Nefić, Emina Mulasmajić, Lamija Mehinagić i Azra Kalabić. Lamija Salkić i Mona Herceg bile su voditeljice programa, a ceremonija svečanog otvaranja 51. „Studentskog ljeta“ završena je veličanstvenim vatrometom sa maglajske tvrđave.

Kao što je i poznato, dvije izvrsne festivalske večeri očekuju nas 8. i 9. septembra 2023. u Sportskoj dvorani u Maglaju, kada će na sceni nastupiti mladi pjevači. 🎵