• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  11.05.2023

Vlada Zeničko-dobojskog kantona na čelu sa premijerkom Mehmedić posjetila Općinu Maglaj

 

Članovi Vlade Zeničko-dobojskog kantona na čelu s premijerkom Amrom Mehmedić danas su bili u prvoj zvaničnoj posjeti Općini Maglaj, gdje su sa Mirsadom Mahmutagićem, Općinskim načelnikom Maglaj i njegovim saradnicima razgovarali o saradnji i zajedničkim projektima. Sastanku su prisustvovale i Svjetlana Zamboni, predsjedavajuća Općinskog vijeća Maglaj i Aida Bašić, dopredsjedavajuća Općinskog vijeća Maglaj.

Amra Mehmedić, premijerka Zeničko-dobojskog kantona, istaknula je kako su sve općine i gradovi podjednako važni.

„Mi smo svjesni činjenice da najveći dio potreba lokalnog stanovništva se rješavaju u općini Maglaj, a da Vlada Zeničko-dobojskog kantona mora biti partner načelnicima i gradonačelnicima, kako bismo što bolje ispunili preduslove za poboljšanje kvaliteta života svih građana. Sve su nam općine i gradovi jednako važni i naše opredjeljenje je da bez obzira ko je na vlasti u Zeničko-dobojskom kantonu, nijedna općini niti grad ne smije ostati zanemaren“, istaknula je premijerka Mehmedić.

Mirsad Mahmutagić, Općinski načelnik Maglaj, izrazio je zadovoljstvo ovom posjetom i rekao da je ova Vlada u startu pokazala kako je servis građana i lokalnih zajednica.

„Već u prvih nekoliko mjeseci, Vlada Zeničko-dobojskog kantona pokazala je da će vrijedno raditi na rješavanju nagomilanih problema građana, privrednika, te da će unaprijediti sport, kulturu, poboljšati položaj boračke populacije i raditi na efikasnijem razvoju zdravstvenog sistema. Vjerujem da ću i ja sa svojim saradnicima i Općinskim vijećem Maglaj dati svoj doprinos procesima koje ćete vi, kao Vlada voditi, te da će to sve rezultirati razvojem općine Maglaj“, rekao je Općinski načelnik Maglaj.

U drugom dijelu sastanka, predstavnici Općine Maglaj informisali su prisutne o strateškim opredjeljenjima i značajnim projektima, koji zahtjevaju finansijsku pomoć i podršku Vlade Zeničko-dobojskog kantona.