• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  24.04.2023

JAVNI POZIV mladim pjevačima za prijavu za učešće na Festivalu

 

 

Organizacioni odbor Festivala „Studentsko ljeto 2023.“ raspisao je  JAVNI POZIV mladim i neafirmisanim pjevačima za prijavu za učešće na Festivalu „Studentsko ljeto 2023.“  koji se već 51 godinu održava u Maglaju (BiH). 

Pozivamo zainteresovane mlade pjevače iz cijele regije u konkurenciji narodne i zabavne muzike, od 17 do 30 godina starosti, da se prijave za učešće na Festivalu „Studentsko ljeto 2023.“ koje će se održati  8.9.2023. godine - veče narodne muzike9.9.2023. godine - veče zabavne muzike u Maglaju. Učesnici nastupaju u konkurenciji koju odaberu, narodna ili zabavna muzika.

Uz prijavu, koja treba sadržavati kraću biografiju i kontakt podatke, obavezno je dostaviti ogledni snimak kompozicije koju će učesnik izvoditi, uz obaveznu naznaku tonaliteta. Kompozicije mogu biti autorske (koje su već porepoznatljive javnosti) ili već izvođene, jer se na ovom Festivalu se isključivo ocjenjuje interpretacija. Pjesme trebaju biti prepoznatljive publici. Prednost imaju interpretatori sevdalinke ili kompozicije u duhu sevdalinke u konkurenciji narodne muzike, a odnosi se na izvođače iz BiH.

Na Festivalu se sve kompozicije izvode uživo, bez plejbeka i matrice i sve izvođače prati veliki festivalski orkestar.

Stručna komisija Organizacionog odbora Festivala odabrat će potreban broj izvođača, nakončega se raspisuju aranžmani za orkestar. Organizator Festivala zadržava pravo za javna izvođenja, snimanje i reprodukciju svih izvedenih pjesama.

Troškove učešća na festivalskim večerima (samo učesnicima Festivala), koji obuhvataju prijevoz, smještaj i ishranu snosi Organizator.

Izvođače ocjenjuju Stručni žiri, Žiri novinara i publika, nakon čega će biti proglašeni nagrađeni najbolji interpretatori, odnosno po tri interpretatora u obje konkurencije po ocjeni žirija i glasova publike. Sve nagrade su novčane.

 

Rok za prijavu za učešće na Festivalu je 24. maj 2023. godine.

 

Prijave slati na e-mail:

studentskoljetomaglaj@gmail.com

benjaminhasanic@gmail.com

 

Kontakt osoba za sve informacije je Benjamin Hasanić (+38762/386-676)

 

 

Organizacioni odbor Festivala

 

 

 

www.facebook.com/studentskoljeto     

www.instagram.com/studentskoljeto   

www.youtube.com/@studentskoljeto