• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  07.04.2023

Ministar za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona u službenoj posjeti Općini Maglaj

 

 

Adnan Sirovica, ministar Ministarstva za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona sa saradnicima, danas je posjetio Općinu Maglaj.

Mirsad Mahmutagić, Općinski načelnik Maglaj i Eldina Mehinagić, Pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, opću upravu i društvene djelatnosti, zahvalili su se Ministru na ukazanom povjerenju i upriličenoj posjeti.

Razgovarali su o unapređenju uslova života boračke populacije na području općine Maglaj, problemima s kojim se susreće ova populacija, te projektima koji slijede u ovoj godini. Također, razgovarali su o saradnji resorne Službe i Ministarstva za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona.

„Saradnja sa Općinom Maglaj, do sada je bila relativno dobra, ali u budućnosti ćemo je sigurno još unaprijediti. U narednom periodu su planirane sljedeće aktivnosti: Program samozapošljavanja i upošljavanja, zatim Oglas za stambeno zbrinjavanje, a za Općinu Maglaj smo planirali i izgradnju spomen-obilježja“, kazao je Ministar Sirovica.

Općinski načelnik Maglaj zahvalio se, između ostalog i za povećane boračke stipendije.

„Želim iskazati zadovoljstvo novom Vladom i ministrom Ministarstva za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona, jer su pokazali osjećaj prema boračkoj populaciji i njihovim potrebama, te s tim u vezi povećani su i iznosi za ovu populaciju. Također, nakon dugo godina povećan je i iznos za boračke stipendije, tako da zaista upućujem veliku zahvalnost Vladi Zeničko-dobojskog kantona i Ministru Sirovici“, istaknuo je Općinski načelnik Maglaj.

Nakon sastanka, posjetili su spomen-obilježja u Šipragama (Mjesna zajednica Ulišnjak) i Misurićima.