• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  20.09.2013

Otvorena ambulanta porodične medicine u Mjesnoj zajednici Ulišnjak

Dana 18.09.2013.godine na Dan općine Maglaj, svečano je otvorena i puštena u rad Ambulanta porodične medicine u MZ Ulišnjak. To je veliki događaj za sve građane Donjeg Ulišnjaka, Straišta, Krsnog Polja, Bakotića i Bočinje koji će ubuduće svoje potrebe za primarnom zdravstvenom zaštitom ostvarivati u ovoj novootvorenoj Ambulanti.
Radovi na izgradnji Ambulante su finansirani od strane Federalnog Ministarstva zdravlja, a u realizaciji cjelokupnog projekta učestvovala je Općina Maglaj i Mjesna zajednica Ulišnjak.
Na svečanosti u povodu otvaranja ovog objekta obratili su se predstavnici Mjesne zajednice, Kantonalnog Ministarstva zdravlja, Federalnog Ministarstva zdravlja i Općinski načelnik, gospodin Mehmed Mustabašić.
Nakon toga simboličnim presijecanjem vrpce prostorije Porodične ambulante u Donjem Ulišnjaku su zajedničku otvorili Općinski načelnik Mehmed Mustabašić, doktorica Vildana Doder, pomoćnik ministra Federalnog Ministarstva zdravstva i ministrica zdravstva ZDK doktorica Senka Balorda.