• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  26.10.2022

Potpisani ugovori sa odabranim aplikantima projekta „Starter“ 2022. godine

 

U prostorijama Općine Maglaj su 26.10.2022. godine potpisani ugovori sa odabranim aplikantima za pokretanje Start up biznisa u okviru projekta „Starter“ 2022. godine. Općina Maglaj podržala je deset budućih poduzetnika i to: Armin Džafić (Obrt-Javni prijevoz roba i tereta), Vahdeta Smajlović (Ugostiteljstvo-Palačinkara), Admir Ahmetbegović (Obrt-Studio za masažu i njegu tijela), Ervin Đonlić (Obrt-Studio za masažu i njegu tijela), Nejra Bradarić (Trgovina na malo tekstilom i ostalom trgovačkom robom), Iris Begović (Produženi boravak i edukacija djece), Alen Memišević (Obrt-Poljoprivreda), Sabiha Mašić (Obrt-Poljoprivreda), Milenka Blagojević (Obrt-Poljoprivreda) i Selma Čaluk (Obrt-Poljoprivreda).

Ervin Đonlić, jedan od korisnika poticaja za mlade poduzetnike, planira otvoriti Studio za masažu i njegu tijela u kojem će nuditi usluge masaže, hidžame, kineziterapije, akupunkture i ostale vrste fizikalne terapije.

„Zahvaljujem se Općini Maglaj i Općinskom načelniku Maglaj na ukazanom povjerenju za pokretanje vlastitog biznisa. Sredstva koja ćemo dobiti mnogo će nam olakšati i motivisati nas za dalje napredovanje“, rekao je Đonlić.

U ime Općinskog načelnika Maglaj, prisutne je pozdravila Eldina Mehinagić, rukovodilac Službe za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, opću upravu i društvene djelatnosti.

„Općina Maglaj godinama realizuje projekat Start up biznisa. Ponosni smo što se veliki broj mladih ljudi odlučuje da pokrene vlastiti biznis i ostane u svom gradu“, istakla je Eldina Mehinagić.