• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  14.10.2022

Obilježen Međunarodni dan bijelog štapa

 

 

Povodom 15. oktobra-Međunarodnog dana bijelog štapa, Mirsad Mahmutagić, Općinski načelnik Maglaj upriličio je prijem za pripadnike ratnih vojnih invalida iz kategorije slijepih lica i predstavnike Udruženja slabovidnih/slijepih lica koje okuplja općine: Maglaj, Tešanj, Usora i Doboj jug.

"Postala je tradicija da se na ovaj dan okupimo i razgovaramo o trenutnoj situaciji, te potrebama slijepih i slabovidnih lica. Općina Maglaj uvijek je na raspolaganju za različite vidove podrške. Prateći udruženja čiji je rad dostupan i u medijima, možemo utvrditi da su slijepa i slabovidna lica marginalizirana skupina društva, koju treba kako pomoći, tako i više uključiti u društveni život ", rekao je Općinski načelnik.

Nihad Mujaković, predsjednik Udruženja slabovidnih/slijepih lica, zahvalio se Općini Maglaj na dosadašnjoj podršci i saradnji.

„Zahvaljujem se prije svega Općinskom načelniku Maglaj, što je i ove godine odvojio vrijeme za nas. Ovakvi susreti su postali tradicija. Moram reći da je naša saradnja izuzetna i korektna tokom cijele godine, ne samo 15. oktobra", rekao je Mujaković.