• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  19.08.2022

Načelnik upriličio prijem za članove Kajak kanu kluba Maglaj

 

Danas je općinski načelnik Mirsad Mahmutagić upriličio prijem za članove Kajak kanu kluba Maglaj, koji su prethodnom periodu ostvarili zapažene rezultate na brojnim međunarodnim takmičenjima. Nakon prijema odlaze na državno prvenstvo u Trebinje, gdje također očekuju dobre rezultate.

Načelnik Mahmutagić čestitao je na postignutim rezultatima i istakao da budu prije svega drugovi, te da uspjeha svakako ne manjka.

„Budite drugovi, to je ono najbitnije, a uspjeha će svakako biti, toga vidimo da ne manjka. Ponosan sam na vaše rezultate. Vi ste jedna mala, ali jako uspješna ekipa sportista koji u pozadini vrijedno treniraju i predstavljaju općinu Maglaj u najboljem svjetlu“, naglasio je načelnik Mahmutagić.

Nihad Efendić, predsjednik i trener Kajak kanu kluba Maglaj kazao je da ekipu čini mali, ali odabrani broj članova.

„Uvijek se sa takmičenja vraćamo sa medaljama. Ekipa je mala, ali odabrana, te očekujem jedan lijep rezultat i nakon ovog prvenstva. Pozivam sve roditelje da dođu, dovedu djecu i učlane ih u naš klub. Zaista nemaju čega da se plaše, mi smo prisutni u svakom momentu i posvećeni smo radu sa djecom. Tu smo da ih bodrimo, pripremamo, kako za sport, tako i za dalji život. Imamo lijepu saradnju sa Općinom Maglaj i načelnikom. Na sve naše zahtjeve odgovorili su brzo i pozitivno, na čemu se iskreno zahvaljujemo“, kazao je Efendić.

Sanjin Šabanović, član Kajak kanu kluba Maglaj istakao je da ga za ovaj sport veže ljubav koja traje već dvanaest godina.

„Ja sam već dvanaest godina u ovom klubu. Ono što mene najviše veže za kajak jeste ljubav prema sportu. Posljednje takmičenje koje smo imali bilo je u Šamcu i veoma smo zadovoljni rezultatima. U svim trkama koje smo imali zauzeli smo prva i druga mjesta. Danas idemo na državno takmičenje u Trebinje, gdje očekujemo iste ili bolje rezultate“, istakao je Šabanović.