• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  17.08.2022

Načelnik PU III i komandir PS Maglaj posjetili općinskog načelnika

 

Načelnik Policijske uprave III Ferid Bešić i komandir Policijske stanice Maglaj Salko Plančić posjetili su općinskog načelnika Mirsada Mahmutagića. Razgovarali su o sigurnosti građana, zloupotrebi opojnih sredstava, bezbjednosti saobraćaja, te nelegalnoj sječi.

Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić istakao je važnost zajedničkog djelovanja u svojstvu sigurnosti građana.

„Važno je da zajednički djelujemo prvenstveno u svojstvu sigurnosti građana, njihove imovine i javne imovine. Bitno je istaći da policijska struktura, općinske vlasti i građani, zajedno moramo djelovati kako bi zadržali sigurnost, te povećali nivo istog. Saradnja između Općine Maglaj i Policijske stanice Maglaj je na visokom nivou i tako treba da ostane“, kazao je načelnik Mahmutagić.

Načelnik Policijske uprave III Ferid Bešić kazao je da se nada kako će zajednički ostvariti uspjeh po pitanju bezbjednosti u općini Maglaj.

„Mi imamo u planu da ove susrete i sastanke nastavimo u budućnosti. Cilj nam je imati sve potrebne bezbjedonosne informacije, kako bismo zajednički preduzeli sve mjere i radnje, te učinili da općina Maglaj podigne jedan veći nivo po pitanju bezbjednosti. Nadamo se da ćemo u tome zajednički ostvariti uspjeh, jer nam je cilj prije svega zaštita života i imovine na području Maglaja“, istakao je Bešić.

Salko Plančić, komandir Policijske stanice Maglaj kazao je: „Cilj današnjeg sastanka je prvenstveno da se načelnik Policijske uprave III upozna iz prve ruke sa trenutnim stanjem na području općine Maglaj o stanju bezbjednosti. Ovom prilikom izneseni su svi pokazatelji o tom pitanju, razmijenjena su iskustva, te su određeni pravci djelovanja u narednom periodu.“