• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  16.06.2022

Otvoreno 50. „Studentsko ljeto“ u Maglaju

 

 

U predivnom ambijentu novog gradskog parka, načelnik općine Mirsad Mahmutagić proglasio je otvorenim 50. „Studentsko ljeto“ u Maglaju.

„Nakon dvije godine pandemije ponovo smo sa našim Studentskim ljetom. Ove godine obilježavamo 50 godina. Studentsko ljeto uz kratkotrajne prekide održava se još od davne 1964.godine. Vjerujem da ćemo se ovo ljeto zaista zabavljati. Završit ćemo manifestaciju sa dvije, također sjajne festivalske večeri sa sjajnim učesnicima i svim iznenađenjima koje nas očekuju 9. i 10.septembra“, istakao je načelnik Mahmutagić.

Najmlađi sugrađani okupili su se u Starom gradu maskirani u omiljene likove, te zajedno sa učenicima generacija osnovnih i srednjih škola i učesnicima dječijeg festivala „Malo ljeto“ tradicionalno prošetali gradom. Zastavu na maglajskoj tvrđavi podigli su uspješni mladi ljudi Mahir Bajrić i Sara Međić zajedno sa Berinom Hadžišehićem, Ajnom Bradarić i Ahmedom Cvrčak.

Učenici generacija Ines Jupić, Adna Međić, Dženana Jašić i Ena Nalić sa načelnikom općine podigli su zastavu na platou ispred Općine Maglaj. Ispaljen top sa maglajske tvrđave bio je znak da ljeto u Maglaju može da počne.

Dječiji festival „Malo ljeto“ okupio je 80 učesnika ( Osnovna škola“Maglaj“, Prva osnovna škola, JU Dječiji vrtić Maglaj i PPU „Dječiji osmijeh“), od čega je 18 solista predstavilo se najljepšim dječijim pjesmama. Na kraju, predsjednica Organizacionog odbora Eldina Mehinagić solistima je uručila i prigodne zahvalnice.

Svečano otvaranje 50. „Studentskog ljeta“ završilo je vatrometom sa maglajske tvrđave.