• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  18.07.2013

„ZAPJEVAJMO VESELO U ŠEHERU – ŠE'ERSKO PRELO“

I ove godine, HKUD“Gromovnik“, uz nesebičnu pomoć Župnog ureda „Sv. Ilije Proroka“, iz N. Šehera je u nedjelju, 14. 07. 2013 god., upriličilo tradicionalnu izvornu večer pod nazivom „Zapjevajmo veselo u Šeheru- Še'ersko prelo“.
Više od tisuću posjetitelja uživalo je u petosatnom programu prepunog igre i pjesme kojeg je svečano otvorio fra Josip Tomas, župnik iz N. Šehera. Nizali su se nastupi KUD-ova iz BiH i Hrvatske, ali i nastupi brojnih pjevačkih skupina. Veliku pozornost publike su privukli i nastupi KUD-ova iz Paklareva i Zagreba. Svakako, da je pred novošeherskom publikom najviše veselja izazvao nastup domaćih djevojčica koje su nedavno završile dvomjesečni tečaj folklora kojeg je, uz tečaj za šargiju, dvojnice i violinu, organizirao HKUD“Gromovnik“ N. Šeher.
Program je počeo u 19,00 sati otvorenjem izložbe tradicionalnih jela novošeherskog kraja. Predsjednik Gromovnika, Niko Kožulović, je pozvao sve goste da razgledaju, ali i da kušaju specijalitete naše bogate tradicionalne kuhinje koju bi trebali što prije i brendirati kao našu novu turističku ponudu.



Vrijedno je spomenuti da je i ova manifestacija dio projekta „Tradiciju baštinimo, a tenis igramo, za razvoj turizma sve od srca damo“ koji se realizira u okviru projekta “Past for the Future“ (Prošlost za budućnost) kojeg financira Europska unija, a implementiraju ga REZ Agencija iz Zenice u partnerstvu sa Općinom Maglaj. Naravno, uz pomoć naših medijskih kuća RTV Maglaj i Radio Žepča.



Marinko Kelavić (tekst i fotografije)