• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  29.04.2022

Načelnik Mahmutagić posjetio najstarije sugrađanke povodom Bajrama

 

Općina Maglaj nastavlja sa tradicijom posebnog odnosa prema svojim sugrađanima pred najznačajnije praznike. Tim povodom načelnik općine Mirsad Mahmutagić danas je posjetio četiri sestre Mevliju Musaefendić, Sadetu Hasaković, Bahru Đonlić i Ifetu Zukić koje zajedno imaju preko 300 godina.

Svakog petka sestre se sastaju, upriliče druženje uz kahvu i kolače. Zajedno su prevazišle uspone i padove, te izgradile neraskidivu vezu. Ovaj petak pridružio im se i načelnik kojeg su radosno dočekale. Zahvalile su mu se na lijepoj gesti i poželjele mu mnogo zdravlja i uspjeha u poslu.

Ifeta Zukić (83)  kaže kako se sve lakše podnosi, jer su jedna uz drugu.

„Život je bio svakakav, nekada lijep, a vrlo često trnovit. Ali opet hvala Bogu. Imamo djecu, paze nas, imamo jedna drugu, pa sve životne teškoće nekako se lakše podnose“, kazala je Ifeta.

Načelnik Mahmutagić uručio im je prigodne poklone i uputio iskrene čestitke za predstojeći Bajram.

„Prelijepo je vidjeti četiri sestre koje imaju sve oko 80 godina, da se tako paze i da su zajedno. Obogatio sam se vidjevši ih na okupu, kako se poštuju i kako je njihova povezanost zaista jaka. Obećao sam da će ova posjeta njima postati tradicionalna, te da ćemo se vidjeti i naredne godine“, kazao je načelnik Mahmutagić.