• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  29.04.2022

Obavještenje o održavanju centralne javne rasprave o Nacrtu Ugovora o prijateljskom okruženju

 

Obavještavaju se građani općine Maglaj, a posebno mjesnih zajednica Novi Šeher i Brezove Dane, to jest naseljenih mjesta Novi Šeher, Mladoševica, Brezove Dane i Domislica da se u skladu sa Zaključkom Općinskog vijeća Maglaj broj: 02-05-1-1651-5/19 od 15.08.2019.godine o usvajanju Nacrta Ugovora o prijateljskom okruženju između Općine Maglaj i koncesionara u pogledu eksploatacije uglja i drugih resursa na lokalitetu ležišta uglja Brezove Dane organizuje CENTRALNA JAVNA RASPRAVA 05.05.2022.godine u 17,00 sati u sali Općinskog vijeća Maglaj, JU Dom kulture "Edhem Mulabdić" u Maglaju.

Cilj Javne rasprave je upoznavanje građana sa Nacrtom Ugovora o prijateljskom okruženju i zauzimanje stavova i mišljenja koji će biti proslijeđeni na Općinsko vijeće Maglaj koje daje saglasnost za potpisivanje navedenog Ugovora.

Javnoj raspravi će ispred Općine Maglaj biti prisutan načelnik općine sa saradnicima, kao i predstavnici zainteresiranog koncesionara Društvo za građevinarstvo, rudarstvo, unutrašnju i spoljnu trgovinu BBM d.o.o. Sarajevo.

Pozivaju se građani općine Maglaj, a posebno stanovnici naseljenih mjesta sa područja Novog Šehera i Brezovih Dana, kao i svi zainteresirani da prisustvuju Javnoj raspravi i upoznaju se sa Nacrtom Ugovora o prijateljskom okruženju i iznesu mišljenja, primjedbe i sugestije.

Sve informacije se mogu dobiti u Službi za urbanizam, geodetske i imovinsko-pravne poslove ili na broj telefona: 032 465 825.

 

*Ugovor o prijateljskom okruženju

*Informacija o provedenim postupcima