• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  14.04.2022

Održana druga večer iftara za 400 postača

 

Održan je i drugi javni iftar koji su organizirale Općina Maglaj i Općina Afyon iz Turske. Zajedno se iftarilo 400 postača, a hranu su pripremali kuhari iz Turske.

Prisutnima se obratio pomoćnik načelnika Afyona Süleyman KARAKUŞ i istakao da se nada da će narednih godina jačati veze između ove dvije općine.

“Prije tri mjeseca smo došli u Općinu Maglaj, tako da je ovo naš drugi dolazak. Na našem prvom dolasku dogovorili smo neke zajedničke projekte koje ćemo realizovati, evo jedan od njih je okončan. Velika nam je čast što smo večeras prisustvovali sa načelnikom općine i Maglajlijama ovom zajedničkom iftaru i nadam se da ćemo u narednim godinama samo jačati svoje veze i djelovati u ovom pravcu,. Također, nadam se da ćemo raditi na različitim poljima kako bismo u svakom smislu dolazili u zajednički kontakt. Za Maglaj smo spremni sve uraditi kako bi  se održale ove lijepe veze, rekao bih bratske veze”, kazao je Karakuş.

Načelnik općine Mirsad Mahmutagić zahvalio se gostima iz Afyona i kazao: “Drugu večer iftara proveli smo sa našim gostima iz Općine Afyon, koji su bili ovdje prije otprilike tri mjeseca. Već tada smo razgovarali o mogućnosti realizacije projekata. Dogovorili smo se da sljedeća posjeta putem tokom ramazana, da organizujemo zajednički iftar za naše građane, te da vidimo mogućnost realizacije ostalih projekata. Prvenstveno se radi o nekim infrastrukturnim projektima, ali na tome ćemo raditi narednih mjeseci. Ovom prilikom se zahvaljujem našim prijateljima iz Turske i vjerujem da ćemo jačati naše veze za dobrobit obje općine. Želim vam mubarek mjesec ramazan, da vam post bude hairli i da vrijeme provedete sa svojim najmilijim.”

Ponovo su gosti uživali u predivnim izvedbama hora ilahija Firdevs.

Zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način doprinijeli organizaciji javnog iftara.