• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  01.04.2022

Održan Predramazanski koncert u Novom Šeheru

 

U organizaciji Mjesne zajednice Novi Šeher i Medžlisa Islamske zajednice Maglaj, a pod pokroviteljstvom Općine Maglaj održan je Predramazanski koncert u Sportskoj dvorani Novi Šeher.

Prisutni su uživali u predivnim ilahijama koje su izvodile članice hora Firdevs i učenju hafiza Amara Hercega.

U ime načelnika općine obratila se pomoćnica Dženana Hadžiedhemović-Grahić.

„Ramazan je mjesec milosti, dobročinstva i oprosta, spajanja i činjenja dobrih djela. To je odlična prilika da radimo na međusobnom pomirenju, pomažemo one kojima je pomoć najpotrebnija, starijim, bolesnim i iznemoglim osobama, te radimo na osnaživanju porodičnih veza. Priprema ovog koncerta koji prenosi poruke mira i blagostanja, bio je prilika da zajedničkim snagama realizujemo jednu lijepu, pozitivnu priču, te dočekamo mubarek mjesec sretni jer u našem gradu svim se praznicima jednako radujemo i iste s nestrpljenjem iščekujemo“, kazala je Hadžiedhemović-Grahić.

„Tuga se smanjuje kada se dijeli, a radost samo povećava. Budite s drugima i uz druge“, poručio je Meho Smajuković predsjednik MZ Novi Šeher.

Glavni imam Nevres ef. Hodžić čestitao je svima nadolazeći mjesec ramazan i poručio: „Ovaj koncert je izvrstan način da se najavi blagoslovljeni mjesec ramazan. Mjesec Allahove milosti, oprosta i svakog dobra. Ramazanske blagodati nijedan musliman ne bi trebao tek tako propustiti, nego bi se trebao truditi da tokom mjeseca ramazana postigne ono što ne može postići izvan ovog mjeseca.“

Predramazanskom koncertu prisustvovao je i župnik u Novom Šeheru Vjeko Tomić koji je kazao: „Zanimljivo je da je naša katolička zajednica već četiri tjedna, dakle mjesec dana ušla u korizmu. Sad kad slušam ove vaše vjerničke poruke, pa mi smo na istom putu zapravo. I mi se čistimo od grijeha, želimo pročistiti sebe i Bogu vjernije služiti, te biti bolji međusobno jedni drugima.“