• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  24.03.2022

Biblioteka u Maglaju obilježila 64. rođendan

 

Biblioteka u Maglaju obilježila je svoj 64. rođendan. Svečanost je počela polaganjem cvijeća na centralno spomen obilježje u Parku ljiljana.

„Svi zajedno smo znali da ono što radimo ima vrijednost, da je to naš doprinost razvoju cjelokupnog društva i da je znanje jedino značajno da bi nam opstala i naša domovina i naš Maglaj. Želimo sugrađanima omogućiti da se obrazuju, samoobrazju, da se usavršaju u onome u čemu su već dobri, ali i da čitaju jer čitanje je svojevrsna psihoterapija u ovm teškim i stresnim vremenima“, kazala je Nina Bunjevac Salkić, direktorica Biblioteke.

„Maglajlije trebaju biti ponosne na svoju biblioteku, na ovu zbirku koju se ovdje nalazi iz različitih oblasti ljudskog znanja“, kazao je načelnik općine Mirsad Mahmutagić.

Počasnim članovima Biblioteke proglašeni su Marija Miljković i Radovan Gorčinović koji godinama poklanjaju vrijedna izdanja. Zatim, proglašeni su najaktivniji čitaoci, Lana Blažanović, Hamza Delić i Ilhan Bradarić u Odjeljenju za djecu, a Vitomir Pivelja, Mersija Mahmić i Tea Krnjić u Odjeljenju za odrasle.

U povodu ovog značajnog dana upriličena je postavka Zavičajne i Zbirke stare i rijetke knjige. Svečanu atmosferu uputpunili su u muzičkom dijelu Vildana i Azahari Omersoftić.