• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  09.03.2022

Obavještenje o organizovanju javnog uvida i javne rasprave o Nacrtu djelimične Izmjene Regulacionog plana

 

Obavještavaju se građani općine Maglaj da se u skladu sa Odlukom Općinskog vijeća Maglaj broj 02-04-1-353/22 od 28.02.2022.godine o usvajanju Nacrta djelimične Izmjene Regulacionog plana "Kosova" provodi postupak javnog uvida u periodu od 10.03.2022.godine do 22.03.2022.godine. Nakon toga organizuje se javna rasprava dana 22.03.2022.godine u 17,00 sati u prostorijama MZ Kosova.

Izmjena Regulacionog plana obuhvata zemljište vlasništvo "DŽINO PETROL" d.o.o. Maglaj, koje se nalazi u naselju Kosova uz magistralni put M-17. Izmjenom Regulacionog plana, po zahtjevu "DŽINO PETROL" d.o.o. Maglaj bi se u odnosu na opredjeljenu namjenu po Regulacionom planu "Kosova" i planiranu izgradnju u okviru predviđenog lokaliteta-sadržaja centra naselja i javnog parking prostora, izvršile izmjene namjene i razmještaja objekata, plana parcelacije i regulacionih i građevinskih linija, te prema propisima za izgradnju ove vrste objekata i standardima zaštite okoliša, opredjelila izgradnja kompleksa benzinske pumpe.

Kompleks benzinske pumpe bi se sastojao od poslovno-uslužnog objekta sa nadstrešnicom i pratećim sadržajima, caffe barom sa terasom, nadstrešnicom i platoom za kamione i samouslužnom praonicom sa dva boksa za pranje vozila.

Na sjevernom dijelu zemljišta, opredjeljena je lokacija za spremnike za gorivo i septička jama.

U okviru obuhvata izmjene bi se planiralo saobraćajno rješenje, kao i ulaz i izlaz u kompleks benzinske pumpe prema Stručnom mišljenju JP Ceste FBIH, koje je dostavljeno na Nacrt djelimične izmjene Regulacionog plana "Kosova".

Nacrt planskog dokumenta će biti izložen na javni uvid na Oglasnoj ploči Općine Maglaj, prostorijama Općine Maglaj- kancelarija broj 41, web stranici i prostorijama MZ Kosova.

Detaljnije informacije o Nacrtu dokumenta zainteresovana lica mogu dobiti kod Nosioca pripreme u Službi za urbanizam, geodetske i imovinsko-pravne poslove.

Primjedbe, prijedlozi i mišljenja o Nacrtu plana u periodu javnog uvida će se upisivati u svesku, koja će se nalaziti u prostorijama resorne Službe i dostavljati u pisanom obliku na adresu: Općina Maglaj, Služba za urbanizam, geodetske i imovinsko-pravne poslove, ulica Viteška broj 4., Maglaj.

Pozivaju se svi zainteresirani građani da izvrše uvid u Nacrt djelimične Izmjene Regulacionog plana "Kosova", prisustvuju javnoj raspravi i daju svoje mišljenje.

Za sve dodatne informacije, svi zainteresirani mogu se obratiti u Općinu Maglaj, Služba za urbanizam, geodetske i imovinsko-pravne poslove, kancelarija broj 41. ili na broj telefona 032 465 825.

 

Nacrt djelimične Izmjene Regulacionog plana

IRP Kosova- namjena i razmještaj

IRP Kosova- plan parcelacije