• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  25.02.2022

Omar Delić najuspješniji sportista općine Maglaj u 2021.godini

 

U prostorijama RTV Maglaj održana je manifestacija Izbor sportiste općine Maglaj, a ove godine gledaoci su mogli pratiti u direktnom prijenosu.

Mahir Čaušić, direktor RTV Maglaj, čestitao je sportistima i sportskim radnicima na postignutim rezultatima i istakao profesionalan rad RTV Maglaj.

"Sve ove prethodne godine trudili smo se biti u službi običnog čovjeka. Cilj i osnovni zadatak naše i vaše RTV Maglaj je jednostavan, a to je izvještavanje na objektivan, nepristrasan, konkretan i profesionalan način, baš onako kako novinarski poziv i zahtjeva. Naša dva jubileja su samo jasan pokazatelj da se godinama unazad uspjevamo izboriti sa svim poteškoćama koje se ukažu na našem putu", kazao je Čaušić.

Načelnik općine Mirsad Mahmutagić također je uputio čestitku svim sportistima s područja općine Maglaj, a posebno onima koji su nagrađeni ove godine za svoj rad.

"Maglaj je mali grad, ali se može ponositi i brojem djece, sportskih klubova i njihovim kvalitetima. Uvijek ponosno govorim o sportskim klubovima u Maglaju. Čestitam svim sportistima općine Maglaj i nadam se da će nastavak takmičenja u potpunosti normalizovati uvjete za održavanje utakmica kako u zatvorenom, tako i otvorenom prostoru", kazao je načelnik Mahmutagić.

Dodijeljena su sportska priznanja: sportista, sportska ekipa, sportista invalid, sportski radnik i priznanje za razvoj omladinskog sporta, te specijalna priznanja i nagrada za životno djelo.

Za najboljeg sportistu općine Maglaj proglašen je Omar Delić iz RK „Maglaj“.

Najuspješniji u kategoriji za razvoj omladinskog sporta je NK “Natron” Maglaj, a najuspješnija sportska ekipa je IOK Auto servis Huso.

U kategoriji sportski radnik, titula najboljeg pripala je Huseinu Mrvoljku, a priznanje za najuspješnijeg sportistu invalida dobila je Zumra Gušo.

Specijalna priznanja dobili su Kenan Hodžić i Rijad Memišević, dok je nagradu za životno djelo dobio Sead Osmić.