• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  22.02.2022

Odluka i Plan javnih nabavki javne ustanove Dom kulture

Na osnovu člana 17. stav 2. Zakona o javnim nabavkama ("Službeni glasnik BiH", broj:39/14) i člana 7. Pravila Doma kulture "Edhem Mulabdić" Maglaj a u skladu sa Planom Doma kulture za 2022. godinu, direktor Doma kulture donosi

ODLUKU

o usvajanju Plana javnih nabavki Dom kulture "Edhem Mulabdić " Maglaj za 2022. godinu

I

Dom kulture "Edhem Mulabdić", kao Ugovorni organ iz člana 4. Zakona o javnim nabavkama (u daljem tekstu: Ugovorni organ), utvrđuje stvarne potrebe za nabavku radova, usluga i roba u kalendarskoj 2022. godini. U skladu sa Budžetom za 2022. godinu,a s ciljem osiguranja svega što je potrebno za djekorug rada Ugovornog organa, donosi se Plan javnih nabavki, koji sadrži podatke o: predmetu nabavke, CPV oznaci, procijenjenoj vrijednosti nabavke, vrsti postupka, planiranom početku postupka i izvoru finansiranja.

II

Ugovorni organ zadržava pravo u slučaju obrazloženog zahtjeva zasnovanog na odredbama Zakona o javnim nabavkama da promijeni vrstu postupka kao i procjenjenu vrijednost nabavke na temelju obrazloženja zasnovanog na ekonomskim i drugim pokazateljima, kao što su znatnije promjene cijena u odnosu na cijene u vrijeme procjene vrijednosti, smanjenje ili povećanje količina u skladu sa izmjenjenim okolnostima i sl.

III

Za sve nabavke predviđene Planom javnih nabavki obavezno je donošenje odluke o pokretanju postupka nabavke u formi i sadržaju u skladu sa članom 18. Zakona o javnim nabavkama. Neplanirane javne nabavke mogu se provesti na osnovu pojedinačne odluke, koja se zasniva na obrazloženm zahtjevu o nužnosti i utemeljenosti nabavke koja se nije mogla predvidjeti u vrijeme donošenja Plana javnih nabavki. U tom slučaju Ugovorni organ zadržava pravo da naknadno izvrši izmjenu i dopunu Plana javnih nabavki.

IV

Tabela: "Plan javnih nabavki za 2022. godinu" je prilog ove Odluke i čini njen sastavni dio.

V

Odluka stupa na snagu danom donošenja i ista će biti objavljena na web stranici Općine Maglaj www.maglaj.ba

 

Odluku o usvajanju Plana javnih nabavki za 2022. godinu možete preuzeti ovdje

Plan javnih nabavki za 2022. godinu možete preuzeti ovdje