• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  11.02.2022

Održana 12.redovna sjednica Općinskog vijeća Maglaj

 

Održana je 12.redovna sjednica Općinskog vijeća Maglaj. Prema dnevnom redu planirano je šesnaest tačaka, međutim uvrštene su tačke Odluka o pečatu Općine Maglaj i Odluka o utvrđivanju visine naknade za ishranu (toplog obroka) za zaposlene u općinskoj administraciji Općine Maglaj za 2022.godinu koje su i usvojene.

Također, usvojen je Operativni budžetski kalendar za izradu i donošenje Budžeta/Proračuna Općine Maglaj za fiskalnu 2023.godinu, Odluka o privremenoj izmjeni i dopuni Odluke o komunalnim taksama općine Maglaj, kao i Odluka o zaštiti izvorišta Rakovac.

U nastavku je usvojen Plan i Program rada Općinskog vijeća Maglaj za 2022. godinu,  Odluka o visini i načinu isplate naknada općinskim vijećnicima, predsjedavajućeg, zamjenika predsjedavajućeg/dopredsjedavajućeg i naknada članovima Komisija Općinskog vijeća, , Odluka o kriterijima, mjerilima i načinu finansiranja parlamentarnih grupa političkih stranaka i samostalnih vijećnika u 2022.godini, Odluka o prosječnoj konačnoj građevinskoj cijeni 1 m2 korisne stambene površine na području općine Maglaj, Odluka o prodaji nekretnine neposrednom pogodbom Bašić (Ibrahim) Suvadu iz Novog Šehera radi oblikovanja građevinske parcele, Odluka o prodaji nekretnine neposrednom pogodbom Salkić (Ibrahim) Salimu iz G. Liješnice radi oblikovanja građevinske parcele, te Odluka o prodaji nekretnine neposrednom pogodbom Salkanović (Izudin) Semiru iz G. Liješnice radi oblikovanja građevinske parcele.

Na 12. redovnoj sjednici Općinskog vijeća prihvaćen je Plan i program održavanja javne higijene i zimskog održavanja gradskih javnih površina sa finansijskim pokazateljima za 2022.godinu i Plan i program održavanja javnog zelenila na gradskom području sa finansijskim pokazateljima za 2022. godinu, te su usvojene Odluka o davanju saglasnosti za imenovanje direktora Komunalnog javnog društva doo Maglaj i Odluka o imenovanju povjerenika MZ .

Informacija o obavljenoj reviziji Općine Maglaj za 2020. godinu primljena je k znanju.

Na kraju su uslijedila vijećnička pitanja i inicijative.