• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  10.12.2021

Završena treća faza izgradnje gradskog parka

 

Obilježen je završetak treće faze izgradnje gradskog parka u sklopu kojeg se nalazi i fontana, smještena u centralnom dijelu. To je zajednički projekat Fonda za zaštitu okoliša i Općine Maglaj, a doprinos su dali i Maglajlije koje žive i rade u inostranstvu.

Načelnik općine Mirsad Mahmutagić kazao je kako je gradski park namijenjen za djecu i njihovu radost, te za odrasle i penzionere.

"Vjerujem da ćemo sljedeće godine upotpuniti jedno dječije igralište koje bi bilo puno spektakularnije, nego ovo što danas imamo. Odlučili smo se da idemo u izgradnju gradskog parka i evo pored Općine Maglaj, izgradnju su izuzetno podržali Fond za zaštitu okoliša na čelu sa direktorom Čibukčićem kojima se ovim putem zahvaljujemo i naravno Federalno ministarstvo turizma i okoliša na čelu sa ministricom Editom Đapo. Projekat je sufinansirala Općina Maglaj isto tako u značajnom iznosu. S ponosom želim istaći i zahvaliti se jeste učešće naših sugrađana koji danas ne žive i ne rade u Maglaju, nego se nalaze širom svijeta, od Meksika, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Europe, Amerike i čini mi se 18 naših sugrađana koji žive u BiH, ali nisu danas ovdje sa nama. Ovo je namijenjeno za našu maglajsku djecu, za njihovu radost, igru, ali naravno i za odrasle i penzionere. Pored ovog što vidimo, imamo  workout za vježbanje, tu će biti i šah i stoni tenis. Ovo je prilika za sve da uživaju u našem parku", kazao je načelnik Mahmutagić.

U ime Maglajlija koji su dali doprinos ovom projektu obratio se Aziz Omersoftić.

"Želim da se zahvalim načelniku općine na podršci i ostvarenju ideje. Iz 16 zemalja svijeta su Maglajlije koji su nekada živjeli u ovom gradu, podržali ovu ideju. Dakle 96 pojedinaca iz 16 zemalja, a 17. je zemlja BiH. Iz BiH imamo oko 20 učesnika u ovom predivnom projektu. Željeli smo da budućim generacijama ovo ostane kao znak ljubavi gradu. Ovaj projekat smo interno nazvali hvala, grade moj. U ime svih koji su učestvovali u ovom projektu, hvala, grade moj", istakao je Omersoftić.

Večer su muzičkom podlogom upotpunili Azahari Ako Omersoftić i mladi bend Albatrosi.