• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  11.11.2021

Održan seminar u okviru projekta „ Odgovornim poslovanjem podržimo okolišno održivi razvoj općine Maglaj“

 

U Maglaju je održan seminar u okviru projekta „Odgovornim poslovanjem podržimo okolišno održivi razvoj općine Maglaj“.

Dragana Selmanović iz Centra za okolišni održivi razvoj istakla je: „Društveno odgovorno poslovanje općine Maglaj je projekat koji se finansira u okviru velikog krovnog trogodišnjeg projekta „Misli o prirodi“ koji implementira CPCD-Centar za promociju civilnog društva, a finansijski podržava Švedska. Ovo je drugi seminar koji se zove 'Dobre prakse društveno odgovornog poslovanja u BiH' gdje danas za ciljne strane imamo kompanije goste koje nam prezentiraju svoje dobre prakse društveno odgovornog poslovanja u konteksu zaštite okoliša. Danas su ovdje predstavnici Tvornice cementa Kakanj i TQM predstavnici iz Lukavca, te predstavnici kompanije Bontex koji su danas opravdano odsutni.“

Osnovni cilj projekta je doprinijeti unapređenju društveno odgovornog poslovanja kompanija prema okolišu na području općine Maglaj.

Sve kompanije učesnice će kroz projekat unaprijediti znanja i informacije o konceptu društveno odgovornog poslovanja, strateškom planiranju DOP-a po pitanju zaštite okoliša, najboljim praksama u BiH i okruženju, te unapređenju postojećih praksi.