• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  10.11.2021

Maglajski gimnazijalci čas Demokratije i ljudskih prava proveli u Općini Maglaj

 

Danas su učenici trećih razreda Gimnazije "Edhem Mulabdić" u sklopu časa Demokratije i ljudskih prava posjetili Općinu Maglaj i bliže se upoznali sa administracijom, te poslovima koji se ovdje obavljaju. Svaki učenik je imao priliku obići službe unutar Općine i postaviti pitanja koja ih zanimaju, te tako saznati na koji način funkcioniraju.

Profesorica Demokratije i ljudskih prava Sifeta Starčević oduševljena je posjetom i načinom na koji su dočekani učenici maglajske gimnazije.

"Dojmovi su zaista za čisto oduševljenje, dakle čista desetka. Od samog prijema, kako su nas ugostili, proveli kroz ovu zgradu, upoznali sa svakim službenikom, sektorima, zaista odlazimo sa pozitivnim utiscima. Na narednom času Demokratije prvo ću pitati učenike kakve oni dojmove nose iz ove ustanove, dakle šta je to šta su oni naučili kroz ovu današnju posjetu", kazala je profesorica Starčević.

Lamija Osmić i Anela Krpić danas su bile dio Službe za urbanizam, geodetske i imovinsko pravne poslove Općine Maglaj.

"Danas smo saznali da se ovdje mogu dobiti između ostalog urbanističke saglasnosti i građevinske i upotrebne dozvole. O Općini sam uvijek razmišljala da je to mjesto sa puno papira i obaveza, danas sam se u to i uvjerila. Stvarno se ovdje mnogo radi i službenici su zaista ispunili naša očekivanja", kazala je Anela.