• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  28.10.2021

Održivo upravljanje i smanjenje gubitaka GVS-a u općini Maglaj

 

Uspostavljanje kvalitetnog i urednog vodosnadbijevanja građana općine Maglaj i smanjenje gubitaka, kroz sanaciju i rekonstrukciju najprioritetnijih dionica cjevovoda gradskog vodovodnog sistema je jedna od najprioritetnijih aktivnosti Općine Maglaj i ista se već kroz različite faze i realizira, a u cilju uređenja ove oblasti i dugoročnog vodosnabdjevanja svih stanovnika Maglaja zdravstveno ispravnom, pitkom vodom.


Ovih dana, u završnoj je fazi rekonstrukcija i izgradnja dionice gradskog vodovodnog sistema u ulici Aleja Ljiljana od čvora 12 do čvora 15, identifikovana kao najprioritetnija i najuticajnija za smanjenje gubitaka pitke vode, smanjenju troškova distribucije, ali i proširenje mreže i stvaranje pretpostavki za urednu opskrbu postojećih i priključenje novih korisnika na gradski vodovodni sistem.


Radove, shodno ugovoru i tehničkim specifikacijama izvodi firma DKM gradnja d.o.o. Maglaj.
Pored sufinasiranja Općine Maglaj, projekat se realizira uz podršku Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH i finansijsku pomoć kao podrška realizaciji programa, projekata i sličnih aktivnosti iz područja zaštite okoliša za 2020. godinu.