• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  05.10.2021

Načelnik Mahmutagić upriličio prijem za prosvjetne radnike koji odlaze u penziju

 

Danas je načelnik općine Mirsad Mahmutagić povodom Svjetskog dana prosvjetnih radnika upriličio prijem za prosvjetne radnike koji ove godine idu u penziju i uručio im prigodan poklon. Želio im je na ovaj način odati priznanje za sve što su uradili proteklih nekoliko decenija u obrazovanju.

Ove godine deset je onih koji završavaju svoj radni vijek i započinju penzionerske dane: Nafa Hodžić (Gimnazija „Edhem Mulabdić“), Hazim Ćorić, Jasminka Šehić i Enes Žunić  (Mješovita srednja škola), Jasminka Obralić-Vraneš, Fehima Duraković i Mirsada Muratović (Osnovna škola „Maglaj“), te Ešref Hadžirić i Saliha Softić (Prva osnovna škola Maglaj).

Načelnik Mahmutagić uz čestitku povodom Svjetskog dana prosvjetnih radnika, iskreno se zahvalio na trudu i radu koje ulažu u obrazovanje i razvoj učenika.

„Ovo je prilika da vam čestitam 5.oktobar i da se najiskrenije zahvalim za sav vaš trud i ulaganje, ali i odricanja u nastojanju što kvalitetnijeg obrazovanja i vaspitanja naše djece. Posebno želim da se zahvalim kolegama koji ove godine završavaju svoj radni vijek i odlaze u penziju. Zaista je mukotrpan posao zaraditi penziju u prosvjeti, jer je to težak i odgovoran posao. Zato našim novim penzionerima želim sve najbolje u penzionerskim danima, dug život i dobro zdravlje“, kazao je načelnik Mahmutagić.

Nafa Hodžić ispratila je mnoge generacije i kaže kako je najviše obraduje kada joj i danas njeni nekadašnji učenici upute lijepe riječi.

 „Ovo je jedan zaista plemenit posao, protkan ljubavlju prema djeci, bez obzira u kojoj školi i kojem razredu bili. Posao zaista treba voljeti. Ispunjen je svaki čovjek koji voli ono što radi. Posebno me čini sretnom kada me i danas moji nekadašnji učenici zaustave i upute bezbroj lijepih, toplih riječi“, kazala je Hodžić.