• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  27.09.2021

Organizovan tradicionalni pohod ''Stazama branilaca Maglaj 92-95''

 

Ovogodišnji planinarski pohod „Stazama branilaca Maglaja 92-95“ koji se organizuje u okviru tradicionalne manifestacije „Septembarski dani otpora“ okupio je oko 350 učesnika. Na poziv organizatora Jedinstvene organizacije boraca „Unija veterana“ i Planinarsko-skijaškog društva (PSD) „Smajlovac“ u herojskom gradu okupilo se blizu 170 planinara iz 17 društava:  „Majevica“ Srebrenik, „Konjuh“ Tuzla, „Drenik“ Živinice, „Bobovac“ Kakanj, „Svatovac“ i „Vis“ Lukavac, „Tajan-Lisac“, Mačkovac“, „Vedro“, „Željezara“, „Poštar“, „Tvrtkovac“ Zenica, „Mahnjača 1358“Željezno Polje, „Mladost“ i „Poštar“ Tuzla, „Goran“ Gornji Vakuf, „Kalin“ Bugojno te članovi Lovačke sekcije „Kovanić“.  Učešće u pohodu uzelo je i blizu 200 građana, učenika osnovnih i srednjih škola i ljubitelja prirode. . Prije samog pohoda položeno je cvijeće na Centralno spomen obilježje u Parku ljiljana.

Načelnik općine Mirsad Mahmutagić pozdravio je prisutne i kazao: „Hvala vam što cijenite sadržaje koji nas podsjećaju na herojsku odbranu maglajskih prostora iz godina agresije. Želim vam uspješan pohod i lijepo druženje“.

Senad Hadžišehić, predsjednik PSD „Smajlovac“ poželio je dobrodošlicu svim učesnicima pohoda i tom prilikom uputio pozivnicu za jubilarni, 25.pohod.

Ovogodišnja trasa pohoda vodila je od Doma kulture preko Hadžića, odmorišta 'Klupe' do Planinarskog doma na Ošvama gdje je pripremljen zajednički ručak i organizovano druženje.