• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  03.08.2021

Obavještenje o otežanom odvijanju saobraćaja zbog izvođenja radova

 

Obavještavamo vas da će dana 10.augusta 2021.godine (utorak) otpočeti radovi na:

-rekonstrukciji i sanaciji lokalnog puta Maglaj-Liješnica-Fojnica-Gornji Bradići-Globarica-Dolina-Zavidovići i to dio od Liješnice-nastavak radova u dužini od 320 m;

-rekonstrukciji i sanaciji lokalnog puta Orsopovac-Gornji Ulišnjak i to nastavak radova u dužini od 480 m;

Predviđeni period trajanja radova je 45 dana.

U periodu izvođenja radova lokalna cesta Maglaj-Liješnica-Fojnica-Gornji Bradići-Globarica-Dolina-Zavidovići, kao i lokalnim putem Orsopovac-Gornji Ulišnjak bit će otežan promet i po potrebi povremeno zatvoren za saobraćaj u periodu od 7,00 do 17,00 sati svaki dan osim nedjelje.

Na raskrsnicama u Maglaju i Zavidovićima bit će uredno postavljena saobraćajna signalizacija za otežano odvijanje saobraćaja i eventualno usmjeravanje saobraćaja drugim pravcima.

Molimo građane, vozače motornih vozila, vozače dostavnih vozila i sve koji se kreću lokalnim putem Maglaj-Liješnica-Fojnica-Gornji Bradići-Globarica-Dolina-Zavidovići, kao i lokalnim putem Orsopovac-Gornji Ulišnjak da imaju strpljenja i poštuju upute koje će biti date od uposlenika Izvođača radova "Hajdić" d.o.o. Maglaj i PS Maglaj. Također, molimo da imaju razumijevanja za otežano odvijanje saobraćaja i po potrebi novi režim saobraćaja dok traju radovi na rekonstrukciji i sanaciji dijelova naprijed navedenih lokalnih cesta.