• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  10.07.2021

Načelnik Mahmutagić prisustvovao programu povodom završetka prve faze projekta "Muzeja sjećanja na žrtve genocida" u Srebrenici

 

U kompleksu Memorijalnog centra Potočari danas je održan program povodom završetka prve faze projekta "Muzej sjećanja na žrtve genocida". 

Među mnogobrojnim zvanicama programu je prisustvovao i načelnik Mahmutagić. 

"Sjećanje na genocid je zalaganje za budućnost svih građana i naroda Bosne i Hercegovine, regiona i šire. Zalaganje za mir, toleranciju, razumijevanje i bolji život. Memorijalni centar upravo sjećanjem na genocid daje svoj doprinos za bolju budućnost svih narednih generacija. Prisustvo u Srebrenici međunarodnih predstavnika, ali i posjetitelja Srebrenici iz cijele Europe pa i šire ukazuje da svijet žali za historijskim greškama kao što je genocid u Srebrenici. Zato svi imamo zadaću da radimo na čuvanju mira, širenju tolerancije i uvažavanja svih građana i naroda u regionu i u svijetu. Uz svu patnju i bol Srebrenica poručuje NEKA SE NIKAD NEZABORAVI I NIKOM NE PONOVI", kazao je načelnik Mahmutagić. 

Također istakao je da raduje i činjenica da su sve Maglajlije u Maršu mira uz prateće probleme u ovakvim pohodima svi dobro i zdravo stigli u Srebrenicu.