• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  05.07.2021

Besplatna edukacija i prilika za posao u kompaniji NSoft u Maglaju

 

Kompanija NSoft iz Mostara organizuje besplatnu obuku za Technical Support Operator poziciju za sve zainteresovane, a oni najbolji će postati uposlenici kompanije po završetku obuke. Sve što vam je potrebno je poznavanje engleskog jezika i osnova rada na računaru.

Prošle godine je otvoren ured kompanije NSoft u Maglaju, koja je jedan od svjetskih lidera u razvoju softvera za industriju zabave, broji preko 300 uposlenika, njeni proizvodi se nalaze u 46 zemalja svijeta, te ima urede još u Mostaru i Zagrebu. IT industrija važi za jednu od najdinamičnijih industrija u našoj zemlji, i svake godine bilježi veliki rast. Obzirom da su stalno u potrazi za kvalitetnim kadrom, i da su svjesni potencijala koji ima Maglaj i okolni gradovi, u kompaniji NSoft su odlučili da otvore ured upravo u ovom gradu.

Do kraja godine kompanija planira nekoliko zapošljavanja u Maglaju, a jedna od traženih pozicija je upravo Technical Support Operator. Obzirom da kompanija ima preko 180 klijenata u skoro svim vremenskim zonama na svijetu, njihov tim za podršku je stalno na raspolaganju da rješava sve probleme i nedoumice koje klijenti imaju. Svjesni da edukacije za ovakvu vrstu posla nisu dostupne u formalnom obrazovanju, iz kompanije su odlučili da organizuju besplatnu edukaciju u sklopu svog NSoft Academy projekta.

Svi zainteresovani će moći pohađati obuku u trajanju od 5 dana, između 26. i 30. jula, na kojoj će predavači biti uposlenici kompanije NSoft. Na predavanjima će se govoriti o osnovnim alatima koji se koriste za navedenu poziciju, najčešćim problemima koji se javljaju sa hardverom i softverom, kao i komunikacijskim vještinama i osnovama brige o korisnicima. Iz kompanije naglašavaju da je obuka u potpunosti besplatna, da je za prijavu dovoljno samo dobro poznavanje engleskog jezika i osnova rada na računaru, te da će najbolji polaznici postati uposlenici kompanije.

Prijave traju do 15. Jula, a prijaviti se možete putem ovog linka.