• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  31.05.2021

Danas Javna rasprava o Nacrtu dokumenta Strategija razvoja Općine Maglaj 2021-2027. godine

 

U cilju kvalitetne pripreme, a nakon provedenog javnog uvida, danas 31.05.2021. godine, u 13:00 sati, u kino sali JU Dom kulture ''Edhem Mulabdić'' Maglaj održat će se Javna rasprava o Nacrtu dokumenta Strategija razvoja Općine Maglaj 2021-2027. godine, u u cilju pripreme što kvalitetnije konačne verzije ovog dokumenta.


S obzirom na značaj dokumenta Strategije razvoja Općine Maglaj 2021.-2027. godine, a poštujući principe javnosti i transparentnosti, otvorenog metoda koordinacije, ravnopravnost polova i jednakih mogućnosti pozivaju se svi zainteresirani akteri, da sudjeluju i daju svoj doprinos u kreiranju lokalnog razvoja – u skladu sa svojim kompetencijama i interesima a u cilju ujednačavanja šansi u razvoju i povećanju društvene pravičnosti, transparentnosti i zajedničkog nam cilja prosperitetnog Maglaja kao ugodnog ambijenta za život, rad i odmor.


Poziv se odnosi na sve građane, institucije, poslovni sektor, udruženja građana, zadruge, mjesne zajednice, sportska udruženja, nevladine organizacije, organizacije koje okupljaju marginalizirane kategorije, javne ustanove, i dr.


Nacrt dokumenta se može pregledati i izvršiti detaljan uvid na zvaničnoj web stranici Općine Maglaj www.maglaj.ba i info pultu Općine Maglaj.

Svi prijedlozi, primjedbe, sugestije, ideje za proaktivno planiranje razvoja našega Maglaja, mogu se dostaviti u pisanoj formi u Pisarnicu Općine Maglaj - Šalter sala Općine Maglaj sa naznakom – za Općinski razvojni tim, odnosno na mail: strategija@maglaj.ba

Upozoravamo učesnike Javne rasprave na obavezu nošenja zaštitne maske i poštivanje socijalne distance tokom održavanja javne rasprave.