• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  05.05.2021

Otvoren objekat mliječne pijace u Maglaju

 

Otvoren je objekat mliječne pijace u Maglaju. Radi se o projektu Komunalnog javnog društva i Općine Maglaj, a projektom vrijednim oko 60.000 KM stvorili su se odlični uslovi za sve one koji na pijaci prodaju mlijeko i mliječne prerađevine, ali i suhomestane proizvode.

Sve do 2016. godine prodaja mlijeka, mliječnih i suhomesnatih proizvoda odvijala se na otvorenom. Nakon toga prodaja je usklađena sa zakonskim propisima, pa je mliječna pijaca izmještena u dio objekta tržnog centra. Danas je potpuno novi i funkcionalni objekat koji ima višestruke koristi, kako kažu proizvođači koji u objektu mliječne pijace prodaju svoje proizvode.

Saliha Avdić iz Moševca godinama se bavi proizvodnjom mlijeka i mliječnih proizvoda i ne krije zadovoljstvo izgradnjom novog objekta predviđenog za mliječnu pijacu.

„Prostor je jako lijep, prostran, svako ima svoje mjesto i mislim da je sada i kupcima mnogo ugodnije. Nama je mnogo bolje, posebno kada je riječ o hladnijem godišnjem dobu, sada smo baš zaštićeni i na pristupačnom mjestu“, kazala je Avdić.

Porodica Ibrišević iz Visokog također godinama prodaje suhomesnate proizvode na pijaci u Maglaju.

„Mi smo ovdje tako reći, domaći ljudi. Prostor u kojem se sada nalazimo je funkcionalan kako za nas, tako i za proizvode koje prodajemo“, kazao je Haldun Ibrišević, vlasnik obrta „Ibrišević“ Visoko.