• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  15.04.2021

Čestitka povodom 15. aprila-Dana Armije RBIH i 16. aprila Dana oslobođenja Maglaja u Drugom svjetskom ratu

 

Uvažene sugrađanke i sugrađani, pripadnice i pripadnici Armije Republike Bosne i Hercegovine, članovi porodica šehida, poginulih boraca i civilnih žrtava rata, ratni vojni invalidi i demobilisani borci, čestitamo vam 15. april – Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine, a našim dragim Maglajkama i Maglajlijama, posebno sudionicima odbrane od fašizma u Drugom svjetskom ratu, čestitamo 16. april – Dan oslobođenja Maglaja u tom periodu, sa velikom zahvalnošću onima koji su utkali svoj doprinos u temelje naše historije.

Naša sjećanja prenosimo iznova u budućnost kako bismo uvijek bili protiv svakog znaka fašizma i agresije, podjele i neprijateljstva unutar Bosne i Hercegovine. Moramo njegovati i poštovati sjećanja na antifašističku opredijeljenost prethodnih generacija i dostojanstveni period prkosnih boraca Armije Republike Bosne i Hercegovine.

I ove godine Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine i Dan oslobođenja Maglaja u Drugom svjetskom ratu obilježavamo u okolnostima koje ne dozvoljavaju masovna okupljanja.

Međutim, to nije prepreka da baš u ovoj situaciji pokažemo da smo borci koji  nastoje pokazati humanost i solidarnost prema svakom čovjeku.

Drage sugrađanke i sugrađani, budimo odgovorni i solidarni!

 

Čestitamo vam 15.april-Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine i 16.april-Dan oslobođenja Maglaja u Drugom svjetskom ratu!

 

 

PREDSJEDAVAJUĆA

Svjetlana Zamboni-Radovanović

 

NAČELNIK OPĆINE

Mirsad Mahmutagić