• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  12.03.2021

Održana 3.redovna sjednica Općinskog vijeća Maglaj

 

Održana je 3.redovna sjednica Općinskog vijeća Maglaj na kojoj je usvojen Budžet/Proračun Općine Maglaj za 2021.godinu u iznosu od 7.855.634,00 KM.

U nastavku sjednice, usvojene su i sljedeće Odluke: Odluka o izvršavanju Budžeta/Proračuna Općine Maglaj za 2021.godinu, Odluka o usvajanju godišnjeg obračuna Budžeta/Proračuna Općine Maglaj za 2020.godinu i Odluka o izmjenama i dopunama Poslovnika o radu Općinskog vijeća Maglaj.

Također, donesena je Odluka o usvajanju Nacrta djelimične izmjene Regulacionog plana „Centar Maglaj-sjeverni dio“ po zahtjevu Ministarstvo unutrašnjih poslova Zenica- Uprava policije PUIIIPS Maglaj, Odluka o usvajanju Nacrta djelimične izmjene Regulacionog plana „Omerdino polje“, po zahtjevu Mulalić(Ragib) Naser, Zukić (Ragib) Majda i Ustalić (Hazim) Salim, Odluka o pristupanju djelimičnoj izmjeni Regulacionog plana „Centar Maglaj – sjeverni dio“, po zahtjevu Mrvoljak (Zaim) Nisveta, Odluka o pristupanju djelimičnoj izmjeni Regulacionog plana „Misurići“ po zahtjevu Čolaković Nedim, Odluka o pristupanju djelimičnoj izmjeni Regulacionog plana „KOSOVA“, po zahtjevu Mačković Alen, Odluka o usvajanju djelimične izmjene Regulacionog plana „Centar Maglaj – sjeverni dio“, po zahtjevu Džinić Ferid i Džinić Sead, Odluka o načinu i uslovima javne prodaje nekretnina-neizgrađenog gradskog građevinskog zemljišta u vlasništvu Općine Maglaj, Odluka o davanju saglasnosti JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo podružnica Elektrodistribucija Zenica za izvođenje radova na postavljanju podzemnog optičkog kabla preko dijela nekretnina koje su upisane kao javno dobro, te Odluka o izmjeni Odluke o izmjeni naziva ulice.

Na 3.redovnoj sjednici donesena je Odluka o stavljanju van snage Rješenja o razrješenju zamjenskog člana Općinske izborne komisije Maglaj i Rješenje o imenovanju Komisije za izbor na upražnjene pozicije u reguliranim organima Općine Maglaj. Zatim je usvojen Izvještaj o realizaciji Plana kapitalnih investicija Općine Maglaj za 2020. – 2022.godinu, Plan kapitalnih investicija Općine Maglaj za 2021 – 2023.godine, Plan i program održavanja sanacije, rekonstrukcije i uređenja lokalnih i nerazvrstanih puteva i gradskih ulica sa finansijskim pokazateljima za 2021.godinu, Plan i program održavanja javne higijene i zimskog održavanja gradskih javnih površina sa finansijskim pokazateljima za 2021.godinu, Plan i program održavanja javnog zelenila na gradskom području sa finansijskim pokazateljima za 2021.godinu, Plan i program rada JP „Komunalno javno društvo“ doo Maglaj za 2021.godinu, kao i Plan i program rada JP „Veterinarska stanica“ doo Maglaj za 2021.godinu.

Informacija o upravnom rješavanju i provedenim upravnim postupcima JOU primljena je k znanju. Nakon iscrpljenog dnevnog reda, uslijedila su vijećnička pitanja i inicijative.